Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șase români de pe nava de croazieră "Diamond Princess" vor fi repatriaţi mâine

ro

21 Feb, 2020 16:59 1632 Marime text

Şase cetăţeni români de pe vasul "Diamond Princess" vor fi repatriaţi sâmbătă cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES.

Toţi cei şase cetăţeni români de pe vasul de croazieră care şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară au fost îmbarcaţi la bordul aeronavei puse la dispoziţie, în cadrul mecanismului european de protecţie civilă, de către guvernul italian. Anterior îmbarcării, aceştia au fost testaţi de către echipa medicală mobilă, rezultatele testărilor fiind negative pentru infecţia cu COVID-19 (coronavirus).

Aeronava a decolat de la Tokyo şi va ateriza în cursul nopţii la Berlin, de unde cetăţenii români vor fi preluaţi de către o aeronavă pusă la dispoziţie de către Ministerul Apărării Naţionale. Conform datelor disponibile la acest moment, cetăţenii români urmează să aterizeze la Bucureşti sâmbătă dimineaţă.

Cu privire la cei doi cetăţeni români infectaţi cu COVID-19, MAE menţionează că aceştia sunt în continuare spitalizaţi în Japonia, iar starea acestora de sănătate este bună.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii