Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şapte soldaţi ("Căşti Albastre") din misiunea ONU în R.D. Congo au fost ucişi

ro

15 Nov, 2018 22:09 1724 Marime text
Şapte soldaţi ("Căşti Albastre") din misiunea ONU în R.D. Congo au fost ucişi, iar alţi zece au fost răniţi într-o operaţiune militară comună cu trupele acestui stat contra rebelilor din estul ţării, a anunţat joi ONU, citată de AFP și Agerpres.ro. 

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat, într-un comunicat, "uciderea a şase Căşti Albastre malawite şi a unui soldat tanzanian din Misiunea Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru stabilizare în Republica Democratică Congo (MONUSCO)".

"Informaţiile iniţiale arată că alte 10 Căşti Albastre au fost rănite, iar un alt soldat este dat dispărut", a declarat Stephane Dujarric, purtător de cuvânt al ONU, adăugând că mai mulţi militari congolezi au fost de asemenea ucişi sau răniţi în timpul unei ofensive desfăşurate miercuri împotriva rebelilor din Forţele Democratice Aliate (ADF).


MONUSCO, misiunea ONU de menţinere a păcii, numără circa 17.000 de militari.

ONU are desfăşurată din 1999 o misiune pe teren în RDC, pentru a contribui la stabilizarea acestei ţări, aflată într-un fragil proces de pace după un al doilea război între anii 1998-2003. 

Sursa foto: Google Maps
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii