Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia, dispusă să reia negocierile cu Ucraina

ro

19 May, 2022 14:30 1088 Marime text
Invazie în Ucraina, foto: Facebook/ Vitalie Cojocari

Rusia este dispusă să reia negocierile cu Ucraina, în condițiile în care Kievul îşi exprimă disponibilitatea de a face acelaşi lucru, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Moscova viceministrul de externe rus, Andrei Rudenko. 

Potrivit acestuia, Rusia nu a întrerupt procesul de negociere, ci partenerii ucraineni sunt cei care l-au pus pe pauză. 
 

„De îndată ce îşi vor exprima disponibilitatea de a reveni la masa negocierilor, în mod firesc vom răspunde afirmativ", a declarat Rudenko, adăugând că „principalul este să ai ce să discuți” 


Cu o zi în urmă, Kremlinul afirma că în acest moment negocierile dintre Moscova şi Kiev sunt complet suspendate din cauza „lipsei absolute de voinţă" din partea Ucrainei - „discuțiile nu progresează de fapt”. Motivul, potrivit Rusiei, ar fi influenţa SUA şi a Regatului Unit în procesul de negocieri.

Consilierul preşedinţiei ucrainene Mihailo Podoleak a confirmat că negocierile cu Rusia sunt "pe pauză" deoarece Moscova ezită să accepte că condiţiile care prevalau la începutul campaniei militare ruse în Ucraina s-au schimbat substanţial.

Negocierile dintre cele două părţi au intrat în impas cu o lună şi jumătate în urmă, la Istanbul, Turcia, după ce luptele de la Mariupol s-au intensificat şi au ieşit la iveală imagini cu atrocităţile din Bucea, o suburbie a Kievului. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii