Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autorităţile din Rusia ironizează presa străină "Anunţaţi vă rog calendarul 'invaziilor' noastre pe tot anul care vine, pentru că vreau să-mi planific concediul"

ro

16 Feb, 2022 14:34 1305 Marime text


Autorităţile şi media de stat din Rusia s-au distrat miercuri pe seama „datei invaziei" ruse în Ucraina, anunţată de media occidentală, că ar avea loc pe 16 februarie, pe baza unor informații provenite de la surse din serviciile americane de informaţii.

„Am o rugăminte către media de dezinformare americane şi britanice (...), anunţaţi vă rog calendarul 'invaziilor' noastre pe tot anul care vine, pentru că vreau să-mi planific concediul", a scris pe Telegram Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse.


Săptămâna trecută, unele publicații britanice au indicat, citând surse anonime din administraţia SUA şi din serviciile de informaţii americane, că Rusia ar putea lansa o operaţiune împotriva Ucrainei chiar miercuri, 16 februarie, unele dintre ele mergând chiar mai departe, precizând și ora la care ar urma să se producă presupusul atac. 
 

„Noaptea a trecut ca de obicei. Am dormit liniştiţi. Dimineaţa, am început ziua în mod calm şi profesional", a comentat netulburat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.


Acesta a precizat „nu avem obiceiul să intrăm în contact cu ţări străine noaptea".

În contextul în care occidentalii avertizează de câteva săptămâni asupra riscurilor unui atac al Rusiei în Ucraina, la ale cărei graniţe a desfăşurat zeci de mii de soldaţi, o retragere parţială a forţelor ruse, începută marţi, alimentează prudent speranţa unei ieşiri din criză, menţionează AFP, citat de Agerpres

foto: Facebook/ Maria Zakharova
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii