Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:55 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia atenționează asupra „incidentelor neintenționate” în Arctica, după activitatea în creștere a NATO

ro

17 Apr, 2022 15:58 1451 Marime text
foto: unsplash. UX Gun

Rusia a avertizat duminică, 17 aprilie, împotriva activităţii în creştere a NATO în Arctica şi a atenţionat asupra producerii de „incidente neintenţionate'' în regiune.

„Recenta amplificare a activităţii NATO în Arctica constituie un motiv de îngrijorare. Un alt exerciţiu militar la scară largă al alianţei a avut loc recent în Norvegia. În opinia noastră, aceasta nu contribuie la securitatea regiunii", a declarat ambasadorul rus pentru misiuni speciale al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Nikolai Korciunov, reprezentantul Rusiei în Consiliul Arctic.

Conform oficialului rus, „o astfel de activitate sporeşte riscul de incidente neintenţionate", care, alături de riscurile la adresa securităţii, ar putea aduce de asemenea prejudicii grave ecosistemului zonei arctice, însă nu a precizat la ce fel de incident de referă. 

În luna martie, Finlanda şi Suedia, care iau amândouă în calcul posibilitatea de a adera la NATO, au participat în Norvegia la amplul exerciţiu militar al acestei organizaţii militare conduse de SUA, Cold Response 2022, alături de 25 de ţări membre ale organizaţiei, scrie Agerpres.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii