Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Român împuşcat mortal chiar de poliţiştii din Indonezia. De ce au recurs la acest gest

ro

12 Nov, 2019 14:42 2612 Marime text

Un cetăţean român a fost împuşcat mortal de poliţişti în Jakarta, capitala Indoneziei, după ce s-ar fi opus arestării şi ar fi încercat să sustragă arma unui om al legii, iar un al doilea cetăţean român a fost arestat, precizează agepres.ro. 

Cei doi erau implicaţi într-o serie de infracţiuni legate de furturi din bancomate, a relatat luni cotidianul indonezian de limbă engleză Tempo.co.

Incidentul s-a produs sâmbătă, 9 noiembrie.

"Infracţiunea comisă a implicat înşelătorie şi amplasarea de camere minuscule la bancomate pentru a înregistra PIN-ul clienţilor", a declarat luni purtătorul de cuvânt al poliţiei din Jakarta, Argo Yuwono, la sediul instituţiei din Jakarta.

Cei doi români au fost identificaţi ca fiind Solomes şi Cristea. Ei au fost arestaţi sâmbătă, 9 noiembrie, la un bancomat pe strada Kemang Raya din Jakarta, în timp ce se pregăteau să sustragă bani dintr-un bancomat.

Poliţia a anchetat iniţial cazul de furt din bancomat după ce a primit 17 informări conform cărora clienţii unei bănci reclamau posibile furturi şi bani retraşi pentru articole pe care nu le cumpăraseră. Pierderile sunt estimate la 137 milioane de rupii.

"Solomes s-a opus arestării şi chiar a încercat să sustragă arma unuia dintre poliţişti. Am fost nevoiţi să-l neutralizăm", a spus Argo. Solomes a fost transportat la spitalul RS Fatmawati, dar a murit pe drum din cauza hemoragiei. Cristea riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare, mai scrie sursa citată. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii