Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regele Spaniei avertizează „Violențele din Gaza au escaladat la un nivel inimaginabil”

ro

10 May, 2024 19:25 483 Marime text

Sursa foto: Wikipedia



 
  • Regele Felipe al VI-lea al Spaniei a avertizat că violențele din Gaza au escaladat la un nivel inimaginabil. Monarhul a făcut aceste precizări în timpul discursului său, în cadrul unui eveniment de la Madrid.

Potrivit agenției de știri de stat EFE, regele a declarat că violența tot mai mare din Gaza este un fenomen rar întâlnit în timpul conflictelor anterioare din regiune. Felipe a evidențiat ramificațiile globale ale acestei violențe. El și-a exprimat îngrijorarea cu privire la „numeroasele incertitudini”, potrivit știripesurse.ro.

„Acest lucru nu a început la 7 octombrie (n.r.: cu referire la atacul Hamas din Israel), ci atunci când a început această teribilă escaladare a violenței, cu distrugeri devastatoare și o criză umanitară în Gaza. Aceasta a atins deja niveluri inimaginabile și este de cea mai mare îngrijorare pentru toată lumea”, a spus regele, informează EFE.


Victimele estimate

Asaltul Israelului în Gaza a ucis aproape 35.000 de palestinieni şi a rănit aproape 80.000, majoritatea civili, a afirmat ministerul Sănătăţii din Gaza, condusă de Hamas.

Acesta a lansat ofensiva ca răspuns la un atac peste graniţă al militanţilor Hamas în Israel, în 7 octombrie, în care aceştia au ucis circa 1.200 de oameni şi au răpit 252. Circa 128 de ostatici mai sunt în Gaza şi 36 au fost declaraţi morţi, potrivit celor mai recente date ale Israelului.
 
 
Citește și
 Comemorarea victimelor Holocaustului are loc în Israel în umbra războiului din Fâşia Gaza
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii