Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Purtarea măştii sanitare a redevenit obligatorie în Spania în spaţiile deschise. Numărul cazurilor de Covid a atins un record de aproape 50.000 de cazuri în 24 de ore

ro

22 Dec, 2021 21:20 1188 Marime text
Guvernul spaniol a decis marţi, 21 decembrie, ca purtarea măştii sanitare să redevină obligatorie în exterior,după ce numărul de cazuri de COVID-19 a crescut spectaculos în ultimele zile şi a atins un record de aproape 50.000 de cazuri într-un interval de 24 de ore, informează AFP.



"Purtarea măştii sanitare redevine obligatorie în exterior", au anunţat reprezentanţii Guvernului spaniol într-un comunicat.



Textul nu precizează data la care va intra în vigoare această măsură, însă o şedinţă extraordinară a Consiliului de Miniştri a fost convocată joi, 23 decembrie, pentru a aproba acest decret, cu scopul ca obligativitatea de purtare a măştii sanitare în aer liber să devină efectivă înainte de Crăciun, o sărbătoare care generează şi în contextul actual formarea unor mulţimi numeroase de oameni.


Spania, una dintre campioanele vaccinării la nivel mondial, a înregistrat marţi un record naţional de 49.823 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore, iar varianta Omicron, mai contagioasă, reprezintă de acum aproape jumătate din totalul noilor infectări, a anunţat Ministerul spaniol al Sănătăţii.



O altă măsură prevăzută în viitorul decret: durata de valabilitate a vaccinării va fi stabilită începând de la 1 februarie 2022 la nouă luni după data la care a fost administrată ultima doză.

De câteva săptămâni, mai multe regiuni din Spania solicită o înăsprire a restricţiilor sanitare. Unele dintre ele, precum Catalonia, au cerut chiar o revenire a restricţiilor mai drastice, precum interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii.

Foto Pixabay
Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii