Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protestele ''vestelor galbene'' continuă în Franța. Noi victime

ro

15 Dec, 2018 16:11 1962 Marime text

Numărul deceselor înregistrate pe parcursul protestelor ''vestelor galbene'', declanşate la mijlocul lunii noiembrie, a crescut la şapte, au confirmat sâmbătă pentru EFE surse oficiale, scrie Antena3.ro. 

Şoferul unui autoturism şi-a pierdut viaţa vineri seară la Erquelinnes, localitate franceză situată la frontiera cu Belgia, după ce s-a izbit de un camion care fusese blocat de o baricadă ridicată de protestatari din mişcarea ''vestelor galbene'' de partea franceză a frontierei. Accidentul s-a produs la ora locală 18:00 (17:00 GMT), iar ancheta este efectuată de justiţia belgiană. 

Toate accidentele soldate cu decese care s-au înregistrat în contextul mişcării ''vestelor galbene'' au avut loc acolo unde fuseseră ridicate baricade rutiere. 

La 17 noiembrie, în prima zi de manifestaţii a "vestelor", o protestatară a fost ucisă la Pont-de-Beauvoisin, departamentul Savoie, după ce a fost lovită de o şoferiţă cuprinsă de panică la un baraj. Două zile mai târziu, un motociclist de 37 de ani a fost lovit de o camionetă care făcea manevre pentru a evita un baraj al "vestelor galbene" şi a murit a doua zi din cauza rănilor. 

În noaptea de 1 spre 2 decembrie, în timpul celei de-a doua săptămâni de mobilizare, un şofer de autoturism a murit izbindu-se într-un camion oprit la un baraj lângă Arles. A patra victimă este o femeie de 80 de ani, rănită de o grenadă lacrimogenă la Marsilia, la 1 decembrie. Ea a murit a doua zi la spital în timpul unei operaţii chirurgicale. 

La 10 decembrie, o femeie de aproximativ 20 de de ani a fost ucisă la Chasseneuil-sur-Bonnieure, când maşina pe care o conducea a intrat într-un camion, accident legat probabil de încetinirea traficului în amonte de un baraj al "vestelor galbene". 

O a şasea persoană şi-a pierdut viaţa joi dimineaţă. Un tânăr de 23 de ani care participa la un blocaj rutier la Avignon (sud) a decedat după ce a fost călcat de un camion. 

Pe de altă parte, prefectura poliţiei a anunţat că la ora locală 14:00 se înregistrau mai puţin de 3.000 de manifestanţi la Paris, pentru cea de-a cincea sâmbătă consecutivă de mobilizare a ''vestelor galbene'', transmite AFP. 

Sursa foto: Antena3.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii