Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proteste în Croația și Italia, împotriva restricțiilor autorităților pentru combaterea coronavirusului

ro

05 Sep, 2020 21:57 1991 Marime text
  • Circa 3.000 de persoane au demonstrat sâmbătă în centrul capitalei croate Zagreb, împotriva restricţiilor impuse de guvernul croat pentru combaterea coronavirusului, transmite dpa, care citează presa locală.
  • La Roma, aproximativ 1.000 de oameni au manifestat în centrul capitalei Italiei împotriva obligativităţii vaccinării copiilor de vârstă şcolară şi a purtării măştii de protecţie, informează AFP, potrivit Agerpres.
La Zagreb, protestatarii au purtat pancarte cu mesaje precum "Libertatea este puterea noastră" şi "Părinţii şi copiii sunt nefericiţi", a relatat portalul index.hr, care a notat că prea puţine persoane purtau mască şi că nu s-a respectat distanţarea fizică, însă poliţia nu a încercat să disperseze manifestanţii.

Printre vorbitorii de la protest s-au numărat politicieni de dreapta, persoane care se opun vaccinării şi cei care dau crezare teoriilor conspiraţiei şi care au avertizat cu privire la efectele asupra sănătăţii a reţelelor de telefonie mobilă 5G.

Croaţia, cu o populaţie de 4,2 milioane de locuitori, a fost una dintre ţările în care coronavirusul a fost ţinut sub control la începerea pandemiei în Europa. De la izbucnirea epidemiei, Croaţia a înregistrat oficial 11.428 îmbolnăviri şi 195 de decese, potrivit Hina.

La Roma, protestatarii făceau parte mai ales din rândurile militanţilor anti-vaccin şi adepţilor teoriei conspiraţiei, cu toate că poliţia s-a temut în ultimele zile că la miting vor participa grupări fasciste care ar fi putut provoca tulburări.

"Nu obligativităţii vaccinării, da libertăţii de a alege", "Fără măşti în şcoală, fără distanţare", "Libertatea personală este inviolabilă" şi "Trăiască libertatea" - se putea citi pe pancartele purtate de manifestanţi, care în marea lor majoritate nu purtau măşti.

Întrebat în timpul dimineţii de sâmbătă despre acest protest, şeful guvernului Giuseppe Conte a răspuns printr-o trecere în revistă a bilanţului epidemiei în Italia: "Peste 274.000 de bolnavi şi 35.000 de morţi. Punct". El a adăugat că este încrezător că toamna nu va aduce o nouă carantină generalizată, ci doar "intervenţii ţintite", acolo unde va fi nevoie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii