Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest în Germania împotriva expulzărilor spre Afganistan

ro

12 Feb, 2017 09:01 1739 Marime text
Câteva mii de persoane au manifestat sâmbătă în Germania pentru a cere oprirea expulzărilor solicitanților de azil către Afganistan din cauza recrudescenței violențelor în această țară, potrivit organizatorilor și presei, transmite AFP, citat de Agerpres.

La Berlin, un marș plecat din Piața Brandenburg, a reunit circa 2.000 de persoane, conform organizatorilor, grupul "Stop expulzărilor spre Afganistan". La Dusseldorf (vest), au fost circa o mie de demonstranți, potrivit cotidianului regional Rheinische Post.

Unii manifestanți, care au răspuns la apelul organizațiilor de apărare a drepturilor omului și de ajutorare a migranților, purtau pancarte precum: "Niciun loc nu este sigur în Afganistan, nici chiar ministerul Apărării și Parlamentul din Kabul" sau "Afganistanul nu este o țară sigură".

În total, adunări sau marșuri urmau să aibă loc în 23 de orașe germane, printre care Hamburg și Wiesbaden.

Nemulțumirea crește față de aceste retrimiteri, numeroase voci amintind că, potrivit ONU, Afganistanul a cunoscut anul trecut un record în privința victimelor civile ucise în violențele dintre forțele guvernamentale și insurgenți islamiști.

Bilanțul s-a ridicat în 2016 la 11.500 de răniți și uciși.

Guvernul Angelei Merkel, care a decis să accelereze expulzările, este în special confruntat cu o opoziție crescândă a statelor regionale față de organizarea retrimiterii de afgani.

Cinci landuri din 16 au decis să suspende expulzările spre Afganistan.

Germania a organizat din decembrie două curse charter cu destinația Kabul, un total de 60 de persoane, în termenii unui acord semnat între europeni și afgani în octombrie. În 2016, 67 de afgani au fost expulzați, conform ministerului de Interne.

După sirieni, afganii sunt primii solicitanți de azil în Germania.

Sursa foto: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii