Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prinţul Harry al Marii Britanii Vom avea maximum doi copii, pentru a proteja planeta

ro

31 Jul, 2019 10:40 1638 Marime text
Prinţul Harry, duce de Sussex şi nepot al reginei Elisabeta II-a, a declarat că el şi soţia sa, Meghan, nu vor avea mai mult de doi copii, deoarece sunt îngrijoraţi de soarta mediului înconjurător, într-un articol publicat marţi de ediţia britanică a revistei Vogue, informează DPA, citată de agerpres.

Ducele de Sussex a discutat despre mediul înconjurător, responsabilitate şi schimbările climatice cu experta în primatologie Jane Goodall într-un interviu acordat pentru numărul din septembrie al celebrei reviste de modă, la realizarea căruia a colaborat şi soţia lui, Meghan, în calitate de editor-invitat.

Prinţul Harry a dezvăluit că naşterea primului său copil, Archie, care a venit pe lume în luna mai, i-a dus "conexiunea şi dragostea faţă de natură la un nou nivel".

În timp ce îşi preciza intenţia de a avea mai mult de un copil, Harry a fost întrerupt de Jane Goodall, care l-a sfătuit să nu aibă totuşi "prea mulţi".

"Doi, maximum", a răspuns prinţul britanic, înainte de a-şi exprima îngrijorarea pe care o resimte faţă de soarta generaţiilor viitoare.

"Mereu m-am gândit: acest loc este împrumutat. Şi, cu siguranţă, fiind inteligenţi aşa cum suntem noi toţi şi evoluaţi cum ar trebui să fim cu toţii, ar trebui să putem lăsa ceva mai bun în urmă pentru generaţia viitoare", a precizat el.

Atât Jane Goodall, cât şi ducele de Sussex consideră că starea actuală a mediului este deja "terifiantă".

"Câte indicii trebuie să ne mai ofere natura înainte de a afla şi de a înţelege pagubele şi distrugerea pe care le provocăm?", s-a întrebat prinţul britanic.

În acelaşi interviu, prinţul Harry a discutat şi despre prejudecăţile existente în societate şi despre modul în care comportamentul uman este determinat de mediu
 
Sursă foto: Facebook/HRH Prince Henry
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii