Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul caz de infectare cu varianta Omicron, depistat şi în Italia

ro

27 Nov, 2021 21:19 1864 Marime text
  • În Italia a fost depistat un prim caz de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, a anunţat sâmbătă seara Institutul Superior al Sănătăţii (ISS), aflat în subordinea guvernului.

În Italia a fost depistat un prim caz de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, la un bărbat din Napoli revenit din Mozambic, a anunţat sâmbătă seara Institutul Superior al Sănătăţii (ISS), aflat în subordinea guvernului, transmite AFP.

'Genomul a fost secvenţiat de laboratorul spitalului Sacco din Milano (specializat în boli infecţioase) plecând de la un eşantion pozitiv al unui pacient venit din Mozambic', a precizat ISS într-un comunicat.

'Pacientul şi membrii săi de familie sunt în stare bună de sănătate', a adăugat institutul.
 

Potrivit ISS, 'au fost deja programate secvenţierile eşantioanelor prelevate de la membrii de familie ce s-au dovedit pozitivi şi care locuiesc în regiunea Campania', unde se află Napoli.


Italia a interzis vineri intrarea pe teritoriul său a oricărei persoane care s-a aflat în sudul Africii 'în cursul ultimelor 14 zile'.


În plus, toate cursele aeriene dinspre această regiune au fost interzise, scrie agerpes.ro. 


Guvernul a mai impus ca persoanele care s-au aflat în sudul Africii în cursul ultimelor 14 zile, dar se găsesc deja pe teritoriul Italiei, să comunice acest fapt autorităţilor sanitare, să facă un test PCR, să intre în izolare timp de 10 zile, după care să repete testul.


Sursa foto: Pexels 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii