Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:18 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău – Publika.md Primarul Chirtoacă propune organizarea concursului Cimitirovision Moldova

ro

30 Mar, 2015 14:50 785 Marime text
Toate cimitirile din Capitală sunt în pregătire pentru sărbătorile de Paști și pentru zilele de pomenire. În ciuda condițiilor meteorologice de afară, acțiunile de salubrizare continuă. Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței cu funcționarii de la Primărie.

Întrebați de edil dacă există vreo situație ieșită din comun care ar putea limita desfășurarea evenimentelor sau care să le umbrească, reprezentanta Întreprinderii LUMTEH, Ludmila Boțan, a menționat că nu ar exista vreo problemă.

Însă primarul a ținut să atragă atenția asupra modului de desfășurare a evenimentelor respective.

"Ar trebui cumva să minimizăm activitățile care sunt incompatibile cu cimitirele cum ar fi: frigăruii, trecerea de la pomenire și comemorare la sărbătorire și chef. Ajungem până la urmă să ne ținem de cruci ca să ieșim din cimitir. Colegii din Luxemburg au ajuns la părerea că noi facem picnicuri pe morminte", a spus Chirtoacă. 

Replica edilului a stârnit zâmbete în sală. Ironizând asupra faptului că în nordul țării, femeile vin în ținute de seară și pe tocuri la morminte, primarul Capitalei le-a propus să organizeze un concurs.  

"Se mai vine pe tocuri şi în rochii de seară. Poate ar trebui să facem un podium pe morminte. Organizăm un concurs acolo, un Cimitirovision Moldova. La morminte vin pe tocuri, acolo se poate de mers, dar în centrul oraşului, pe strada pietonală, nu pot merge", a spus glumind Chirtoacă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii