Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima doamnă a Braziliei va da în judecată o celebră rețea de socializare. Iată motivul

ro

19 Dec, 2023 16:12 800 Marime text
foto: Pexels Prima doamnă a Braziliei, Rosangela "Janja" Lula da Silva, a anunţat marţi că va da în judecată reţeaua de socializare X, deţinută de Elon Musk şi cunoscută până de curând sub numele de Twitter, după ce contul ei a fost piratat săptămâna trecută, informează Reuters.

Presupusul hacker a intrat în contul soţiei preşedintelui brazilian pe 11 decembrie şi a publicat mai multe mesaje, inclusiv insulte la adresa primei doamne şi a preşedintelui Luiz Inacio Lula da Silva, precum şi injurii misogine.

"Încă nu ştiu dacă va trebui să îi dau în judecată în Statele Unite sau în Brazilia, dar îi voi da în judecată", a declarat "Janja" în timpul unei transmisiuni TV în direct, alături de preşedintele Lula da Silva.

Ea a cerut totodată autorităţilor braziliene să reglementeze reţelele de socializare, considerând că acestea trebuie să fie responsabile pentru acţiunile utilizatorilor lor.

Preşedintele Lula da Silva s-a declarat de acord că reglementarea reţelelor de socializare este necesară la nivel global, dar şi-a exprimat o serie de îngrijorări legate de complexităţile acestei chestiuni.

"Este o provocare să ştim cum am putea face acest lucru fără să impunem cenzura", a declarat liderul stângii politice braziliene.

"Ştiu că Uniunea Europeană a impus deja o reglementare. Va trebui să urmărim foarte atent ce vor face Statele Unite şi China la rândul lor", a adăugat preşedintele Lula da Silva. 



Sursa: Agerpres.ro. 



Citește și:

Tragedie fără margini! Patru copii au fost uciși într-o creșă. Cine este suspectul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii