Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele SUA după vindecarea de Covid „Simptomele mele au fost uşoare, recuperarea mea a fost rapidă şi mă simt grozav“

ro

27 Jul, 2022 20:57 1343 Marime text
Joe Biden. Foto: facebook/Joe BidenPreşedintele american Joe Biden a sărbătorit miercuri vindecarea sa după COVID-19 printr-un apel către conaţionali să se vaccineze şi printr-o comparaţie între simptomele sale uşoare şi lucratul de acasă cu cazul mai grav cu care s-a confruntat predecesorul său Donald Trump, informează Reuters citat de Agerpres.ro

În vârstă de 79 de ani, Biden a încheiat miercuri perioada sa de izolare după ce a fost de două ori testat negativ la COVID-19 după cinci zile de izolare şi tratament contra acestei boli.

În timpul unei întâlniri cu personalul şi reporterii acreditaţi, desfăşurată în Grădina de trandafiri a Casei Albe, Joe Biden a spus că s-a recuperat fără teamă graţie îngrijirii atente şi medicamentelor disponibile. Până la această întrevdere el a purtat o mască, pe care şi-a dat-o jos înaintea întâlnirii.

Joe Biden a câştigat alegerile prezidenţiale din 2020 inclusiv datorită promisiunilor că va combate pandemia de COVID-19 mai serios decât contracandidatul său, fostul preşedinte republican Donald Trump, care în urma infectării cu SARS-CoV-2 a fost nevoit să meargă la spital.

''Simptomele mele au fost uşoare, recuperarea mea a fost rapidă şi mă simt grozav. Pe întreaga durată în care am fost în izolare am fost capabil să lucrez, să îmi îndeplinesc atribuţiile funcţiei fără vreo întrerupere. Este o dovadă reală cu privire la unde ne aflăm în lupta contra COVID-19'', a afirmat Biden.

''Ieri seară şi din nou în această dimineaţă el a fost testat negativ'', a anunţat miercuri Kevin O'Connor, medicul personal al preşedintelui. El a adăugat că ''simptomele preşedintelui american sunt aproape depăşite''.


Biden, care s-ar putea confrunta din nou cu Trump în alegerile din 2024 dacă cei doi politicieni ar decide să candideze şi ar obţine nominalizarea din partea propriilor partide, s-a referit la soarta fostului preşedinte republican. ''Când predecesorul meu a luat COVID, el a trebuit să fie transportat cu elicopterul la Centrul Medical Walter Reed. A fost grav bolnav. Din fericire, s-a vindecat. Când eu am luat COVID, am lucrat de la etaj în Casa Albă - din birourile de la etaj - pentru o perioadă de cinci zile. Diferenţa este vaccinarea, desigur'', a explicat liderul american.

După întâlnirea cu personalul şi jurnaliştii, Joe Biden a revenit în Biroul Oval, potrivit propriului anunţ. 

Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii