Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:30 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Joe Biden, optimist privind un acord pentru eliberarea ostaticilor luaţi de Hamas

ro

14 Nov, 2023 21:50 791 Marime text
Foto: FacebookPreşedintele american Joe Biden a declarat marţi că este optimist privind un acord pentru eliberarea ostaticilor luaţi de gruparea islamistă palestiniană Hamas, transmite AFP citat de Agerpres.ro

"Discut în fiecare zi cu cei implicaţi. Cred că se va ajunge la un acord, dar nu vreau să intru în detalii", a declarat el ca răspuns la întrebările jurnaliştilor acreditaţi la Casa Albă.


Biden a dorit să le transmită un mesaj ostaticilor: "Rezistaţi. Venim".

Printre ostaticii luaţi de Hamas în cursul atacului din 7 octombrie împotriva Israelului se află nouă cetăţeni americani şi o persoană care deţine cartea verde, documentul care atestă dreptul de şedere permanentă în Statele Unite, a precizat preşedinţia SUA. Luni, consilierul pentru securitate naţională Jake Sullivan recunoscuse în faţa presei: "Nu pot să vă privesc în ochi şi să vă spun câţi mai sunt în viaţă".

Conform estimărilor armatei israeliene, Hamas deţine în Fâşia Gaza circa 240 de ostatici. În vederea eliberării acestora, Qatarul a cerut marţi atât Israelului, cât şi islamiştilor să accepte oferta sa de mediere. Statele Unite au cerut de mai multe ori un armistiţiu cu durată mai mare, de asemenea pentru a facilita eliberarea.

Casa Albă a anunţat marţi că Brett McGurk, principalul consilier al lui Biden pentru Orientul Mijlociu, urmează să ajungă în această regiune. Turneul său va include în special o vizită la Doha, dedicată explicit problemei ostaticilor, arată un comunicat preluat de AFP. 

Agerpres.ro 

Citește și: 

Informații de pe frontul din Orientul Mijlociu care pot schimba totul! Guvernul Hamas a pierdut controlul asupra Gaza
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii