Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele american Joe Biden, testat pozitiv la COVID-19

ro

21 Jul, 2022 20:51 1192 Marime text
Președintele SUA Foto Facebook/ Joe BidenPreşedintele american Joe Biden 'a fost testat pozitiv la COVID-19' joi şi prezintă 'simptome foarte uşoare', a anunţat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, informează AFP.

Preşedintele, în vârstă de 79 ani, 'a început să ia Paxlovid', tratamentul anti-COVID de la Pfizer, şi se va izola la Casa Albă până când testul se va negativa, a precizat ea, conform Agerpres.ro

Preşedintele Biden, care nu a mai avut până acum un test pozitiv la COVID-19, este vaccinat şi a primit şi două doze de rapel, şi 'va continua să-şi asume totalitatea atribuţiilor' în acest timp, a indicat purtătoarea sa de cuvânt.

Casa Albă a promis că va informa 'zilnic' despre starea de sănătate a lui Joe Biden, cel mai vârstnic preşedinte ales vreodată în Statele Unite. Un examen medical efectuat în noiembrie l-a declarat 'robust' şi 'apt' să exercite funcţia.

Ultimul test negativ al preşedintelui, după revenirea din turneul de săptămâna trecută în Israel şi Arabia Saudită, datează de marţi, a mai precizat Karine Jean-Pierre.

Joe Biden avea prevăzute o deplasare în Pennsylvania joi şi o alta în Florida lunea viitoare.

SUA înregistrează în prezent în jur de 130.000 de cazuri noi de COVID-19 zilnic, dar experţii estimează că numărul real este mai mare. Spitalizările sunt de asemenea în creştere. Sub-varianta foarte contagioasă BA.5 a Omicron este dominantă, reprezentând în jur de 80% din cazuri.

 Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii