Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ploile abundente au dus la anularea serviciilor Eurostar din Londra. Tunelul a fost inundat cu apă

ro

30 Dec, 2023 14:22 736 Marime text
Sursa foto: Pixabay


 
  • Serviciile Eurostar din Londra au fost anulate „până la sfârşitul zilei" după ce ploile abundente au dus la inundarea unor porţiuni ale tunelului de sub Tamisa, ameninţând să strice planurile de Anul Nou ale celor care foloseau serviciile Eurostar pentru a călători în această perioadă, transmite sâmbătă DPA, citată de Agerpres.

Niciun tren de mare viteză nu va face sâmbătă legătura între staţiile Ebbsfleet International şi London St Pancras International din cauza inundării tunelului de sub Tamisa. Inundaţiile afectează şi trenurile companiei Southeastern Railway ce folosesc aceeaşi rută.

Eurostar, care face legătura feroviară între Londra şi Paris, Bruxelles şi Amsterdam, a cerut public scuze pentru impactul anulării acestor trenuri pentru pasageri.

„Niciun tren de mare viteză nu va circula azi între St Pancras şi Ashford International, se arată într-un mesaj postat pe X de compania Southeastern Railway. „Lucrăm la eliminarea apei care a pătruns în tuneluri".


Restricţii de viteză au fost anunţate pe liniile West Highland între 10:00 GMT (sâmbătă) şi 09:00 GMT (duminică) din cauza prognozei meteorologice care anunţă continuarea precipitaţiilor puternice şi intensificări ale vântului, conform unui anunţ al Network Rail Scotland.

O avertizare meteorologică cod galben de gheaţă a fost emisă pentru zonele de nord şi nord-vest ale Scoţiei până duminică la ora 10:00 GMT. O avertizare similară de ploi şi ninsori a fost emisă sâmbătă pentru marea majoritate a teritoriului scoţian.

Serviciul meteorologic britanic a emis şi o avertizare cod galben de ploaie pentru regiuni din Irlanda de Nord.

În regiunea Londrei, în sud-estul Angliei şi în părţi din Ţara Galilor sunt aşteptate intensificări ale vântului şi a fost emisă de asemenea o avertizare cod galben. Sunt prevăzute intensificări ale vântului de 72 - 80 km/h, iar în zona de coastă din vestul şi sudul Angliei viteza vântului ar putea depăşi pe alocuri 105 - 121 km/h.

Citește și
Vânt puternic, ploi și ninsori provocate de furtuna Gerrit
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii