Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentul European Telefoanele mobile din Europa ar putea avea încărcător unic

ro

31 Jan, 2020 22:48 2257 Marime text
Parlamentul European a votat vineri în favoarea unei moţiuni prin care cere producătorilor de telefoane mobile să folosească un conector unic de alimentare. Comisia Europeană a sugerat faptul că intenţionează să introducă noi reguli care ar forţa companiile să adopte un încărcător unic, scrie România TV.

Astfel, cunoscutul brand Apple ar trebui să schimbe încărcătorul folosit la alimentarea dispozitivelor sale. Acesta, alături de multe alte companii de tehnologie s-au opus proiectului în condiţiile în care un încărcător unic la nivel Uniunii Europene ar însemna pentru firme fie păstrarea unui conector de alimentare unic la nivel mondial, fie costuri suplimentare pentru fabricarea mai multor modele de încărcătoare.

Eurodeputații au adoptat moțiunea cu 582 de voturi pentru și doar 10 împotrivă. Conform acestora, această decizie ar uşura viaţa consumatorilor, permiţându-le acestora să îşi alimenteze toate modelele de telefoane printr-un încărcător standard.

Apple sau Huawei ar putea fi alimentate cu încărcătoare Android

Un avantaj, în cazul în care ar fi adoptat un încărcător unic modulul USB-C, este faptul că telefoanele mobile precum Apple şi Huawei ar putea fi alimentate cu încărcătoare de Android.

Apple, spre deosebire de alți producători, a refuzat să integreze conectorul USB-C în dispozitivele sale după ce lansat în 2012 un încărcător propriu, cu mufă diferită, pe care l-a intitulat „Lightning”. Încărcătorul respectiv este folosit pentru alimentarea tuturor modelelor de iPhone și pentru modelele noi de iPad.„Pentru a reduce deșeurile electronice și pentru a ușura viața consumatorilor, europarlamentarii doresc măsuri obligatorii pentru încărcătoare în așa fel încât să se potrivească cu toate telefoanele mobile și alte dispozitive portabile”, scrie în nota de fundamentare a proiectului adoptat de PE.Intrarea în vigoare este condiționată de acordul Consiliului European.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii