Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parchetul cere pedeapsa cu moartea pentru un bărbat care a incendiat un studio de animaţie!

ro

07 Dec, 2023 14:49 913 Marime text
foto: pexels Parchetul a cerut pedeapsa cu moartea împotriva bărbatului acuzat de incendierea criminală a unui studio de animaţie la Kyoto, vestul Japoniei, în 2019, care a provocat moartea a 36 de persoane şi a declanşat un val de emoţie şi indignare, informează joi media nipone, preluate de AFP.


Verdictul final este aşteptat pe 25 ianuarie anul viitor

Shinji Aoba, 45 de ani, şi-a recunoscut faptele încă de la prima audiere din procesul său de la Kyoto, la începutul lui septembrie. Verdictul final este aşteptat pe 25 ianuarie anul viitor.

"Nu mă gândeam că atâţia oameni vor muri şi cred acum că am mers prea departe", a declarat acuzatul în prima zi a procesului.

Iar miercuri el şi-a cerut scuze pentru prima dată. "Îmi pare teribil de rău şi am de asemenea sentimentul vinovăţiei", a declarat el în faţa judecătorilor, potrivit afirmaţiilor preluate de canalul de televiziune public NHK.

"Cred că trebuie să plătesc pentru crima mea cu (această pedeapsă)", a adăugat Shinji Aoba, întrebat cu privire la dorinţa familiilor victimelor ca el să fie condamnat la pedeapsa capitală.


El însuşi a fost grav rănit în incendiu, survenit pe 18 iulie 2019, şi rănile sale au necesitat numeroase intervenţii chirurgicale. Aoba a compărut la proces în scaun cu rotile.

Avocaţii săi au pledat nevinovat, argumentând că el nu avea "capacitatea de a face distincţie între bine şi rău" din cauza problemelor sale psihiatrice.

Cu toate acestea, el a fost inculpat în decembrie 2020, după ce a fost considerat de procurori ca fiind "pe deplin responsabil pentru faptele sale" şi din punct de vedere mental apt pentru a fi judecat.

Shinji Aoba "vroia să se răzbune pe studioul Kyoto Animation, iar numărul de victime este excepţional de ridicat în istoria justiţiei penale nipone", a subliniat joi Parchetul în rechizitoriul său, potrivit NHK. "Acuzatul a premeditat acţiunea sa cu o fermă intenţie ucigaşă şi el era perfect conştient de pericolele pe care le implică un foc aprins cu benzină", au adăugat procurorii.

Sursa: Agerpres.ro. 


Citește și:

Poliţistul de frontieră care a verificat maşina cu care Cherecheş a părăsit ţara, cercetat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii