Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:01 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficiul pentru Brevete şi Mărci al SUA, condus de un român

ro

11 Feb, 2018 20:03 927 Marime text


Un român va conduce una dintre cele mai importante instituţii din Statele Unite: Oficiul pentru Brevete şi Mărci.

Andrei Iancu a fost nominalizat anul trecut de Donald Trump pentru funcţia de subsecretar de stat şi lider al Oficiului, iar acum a primit şi confirmarea.

Bărbatul în vârstă de 50 de ani, născut la Bucureşti şi plecat din ţară înainte de căderea comunismului, are în CV titlul de cel mai bun avocat din domeniul dreptului de proprietate intelectuală şi de cel mai bun avocat al anului 2016 din partea publicaţiei Los Angeles Business Journal.

De-a lungul timpului, Iancu a publicat mai multe cărți în materie de proprietate intelectuală, este doctor în drept și a predat mai multe cursuri la UCLA. Românul a reprezentat clienți într-o mare varietate de industrii și a pledat în numeroase rânduri în fața Oficiului pentru Brevete şi Mărci, a Comisiei Internaţionale pentru Comerţ din SUA.

Înainte de a debuta în cariera de avocat, Iancu a lucrat la compania Hughes Aircraft.

În trecut, compania unde Andrei Iancu este partener, Irell & Manella, a apărat interesele lui Trump, alături de Mark Burnett Productions și NBC Universal într-un caz care implica revendicări privind drepturile de autor asupra reality-show-ului „The Apprentice”.

Sursă: Digi 24
Sursă foto: Twitter

Ti-a placut articolul?

Comentarii