Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Occidentul trebuie să livreze Kievului rachete cu rază lungă, ca răspuns la recentele atacuri ruse, crede Polonia

ro

03 Jan, 2024 10:07 594 Marime text
Foto: Google Maps
  • Occidentul ar trebui să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei şi să livreze Kievului rachete cu rază lungă de acţiune, ca răspuns la cele mai recente bombardamente ale Moscovei asupra Ucrainei, a declarat miercuri ministrul polonez al afacerilor externe Radoslaw Sikorski, informează Reuters.
     
Occidentul ar trebui să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei şi să livreze Kievului rachete cu rază lungă de acţiune, ca răspuns la cele mai recente bombardamente ale Moscovei asupra Ucrainei, a declarat miercuri ministrul polonez al afacerilor externe Radoslaw Sikorski, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Rusia a lovit marţi două oraşe mari din Ucraina, într-un nou val de atacuri aeriene care au ucis cel puţin cinci civili şi au generat apeluri către Occident pentru a oferi mai mult sprijin militar Kievului.

„Trebuie să răspundem la cel mai recent atac asupra Ucrainei în limba pe care o înţelege Putin: prin înăsprirea sancţiunilor, astfel ca el să nu poată produce noi arme cu componente furate, şi prin livrarea de rachete cu rază lungă Kievului, care să-i permită să elimine siturile de lansare şi centrele de comandă”, a scris Sikorski pe platforma socială X, fosta Twitter.


Rusia a lansat marţi dimineaţă 99 de rachete de diferite tipuri asupra Ucrainei, dintre care 72 au fost doborâte de apărarea aeriană ucraineană. Noile atacuri au fost denunţate de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a spus că este vorba de o campanie „de teroare rusă”.


Citește și:
O interzicere a formaţiunii de extremă-dreapta AfD i-ar creşte şi mai mult popularitatea, atenţionează un responsabil politic german
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii