Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:45 01 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O jurnalistă din România, printre câștigătorii premiilor Pulitzer

ro

05 May, 2020 19:46 2009 Marime text
Jurnalista Monica Ulmanu, absolventă de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București, s-a aflat, alături de colegii săi de la The Washington Post, printre câștigătorii categoriei jurnalism explicativ a premiilor Pulitzer pentru anul 2020, transmite Universitatea București, citată de Mediafax.

„Cel mai prestigios premiu pentru jurnalism din lume, Premiul Pulitzer a fost acordat echipei The Washington Post, din care face parte și Monica Ulmanu, pentru o serie de articole despre încălzirea globală. Echipa din care face parte Monica Ulmanu a documentat numeroasele locuri în care temperatura a crescut deja cu 2 grade Celsius ca urmare a schimbărilor climatice, ajungând la un prag despre care specialiştii avertizează că ar putea fi catastrofal, dacă va fi atins la nivel global”, arată un comunicat al Universității București.


Motivația juriului pentru premiul acordat subliniază că articolele realizate de echipa The Washington Post, din care face parte și Monica Ulmanu, reprezintă „o serie extraordinară de materiale de presă care demonstrează, cu precizie științifică, efectele înfricoșătoare pe care le produc temperaturile extreme pe glob”.

Sursa citată arată că Monica Ulmanu a absolvit programul de Licență în Jurnalism și de Master în Producție Multimedia și Audio-Video. Imediat după, Monica a primit o bursă Fulbright în Statele Unite ale Americii, unde s-a specializat în jurnalismul vizual. A lucrat în SUA și în Marea Britanie în redacții de mare prestigiu, precum Thompson Reuters, The New York Times, The Boston Globe și The Guardian.

Ti-a placut articolul?

Comentarii