Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O furtună a ucis mai multe persoane! Un băieţel de doi ani acoperit de noroi a fost salvat

ro

20 Feb, 2023 08:56 1323 Marime text
foto: pexels O furtună puternică însoţită de precipitaţii record a ucis cel puţin 24 de persoane în mai multe localităţi de coastă din statul Sao Paulo din Brazilia, în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren de la sfârşitul săptămânii, informează luni AFP.

Până acum s-au înregistrat 23 de decese în municipiul Sao Sebastiao, situat la aproximativ 200 km de Sao Paulo, a declarat duminică primarul oraşului, Felipe Augusto, pentru postul american de televiziune CNN.

În oraşul de coastă Ubatuba, o fetiţă a murit în urma ploilor abundente, a spus guvernul local.

Guvernul statului Sao Paulo a raportat la începutul zilei că "228 de persoane au fost strămutate şi alte 338 evacuate".

Numărul persoanelor rănite şi dispărute nu a fost încă precizat de autorităţi. Salvarea unui băieţel de doi ani care era acoperit de noroi şi a unei femei însărcinate în travaliu a fost evidenţiată în mod deosebit de autorităţi., scrie Agerpres.ro. 

Guvernatorul statului Sao Paulo, Tarcisio de Freitas, care a survolat zona afectată de furtună, a declarat stare de urgenţă în cinci municipalităţi din această regiune situată la nord de Sao Paulo.

Municipalitatea Sao Sebastiao, foarte populară printre localnici în timpul Carnavalului, a fost una dintre cele mai puternic afectate de furtună. În 24 de ore s-au înregistrat 600 mm de ploaie, de două ori mai mult decât media lunară, a spus primăria. Aproximativ 50 de case au fost luate de ape în Sao Sebastiao. La fel ca în alte localităţi din regiune, programul festivităţilor din cadrul Carnavalului a fost anulat din cauza vremii nefavorabile.

Preşedintele Luiz Inacio Lula da Silva şi ministrul integrării şi dezvoltării regionale Waldez Goesva vor vizita luni zona afectată de furtună.

Armata şi două avioane militare au fost mobilizate, iar la faţa locului au fost trimise grupuri specializate de Apărare Civilă pentru a sprijini echipele de salvare.

Brazilia, care suferă de pe urma efectelor schimbărilor climatice, este afectată de dezastre naturale repetate, aşa cum s-a întâmplat la Petropolis, statul Rio de Janeiro, unde peste 230 de persoane au murit în urma ploilor abundente în 2022. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii