Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nouă persoane au fost ucise şi cel puţin alte şapte au fost rănite în urma unui atac armat în apropierea unui mall din Texas

ro

07 May, 2023 08:58 1490 Marime text
Sursa foto: UnsplashNouă persoane au fost ucise şi cel puţin alte şapte au fost rănite sâmbătă, în urma unui atac armat comis în afara mall-ului aglomerat Allen Premium Outlets, aflat la 40 de kilometri de Dallas, iar suspectul este mort, conform informaţiilor furnizate de poliţie, informează duminică Reuters citat de Agerpres.ro

Medical City Healthcare, care administrează 16 spitale în zonă, a declarat într-un comunicat că centrele sale de traumatologie tratau opt dintre victimele rănite, cu vârste cuprinse între 5 şi 61 de ani. Spitalul nu a precizat în ce stare se aflau victimele.

Atacatorul a fost anihilat la faţa locului de către un poliţist, a raportat postul TV WFAA, afiliat ABC, citându-l pe şeriful comitatului Collin.

"Mergea, practic, pe trotuar şi ... trăgea cu arma", a declarat pentru postul de televiziune un martor ocular."Trăgea în toate direcţiile ".

În imaginile video din presa locală se văd ofiţeri de poliţie grăbind cumpărătorii să iasă din mall, în timp ce maşini ale poliţiştilor şi salvări erau parcate în apropierea intrărilor. Pe trotuarele din afara mall-ului se vedea sânge şi cearşafuri albe care acopereau ceea ce păreau a fi cadavre.

"Oamenii legii sunt la faţa locului la Allen Premium Outlets. O anchetă este în desfăşurare. Vă rugăm să evitaţi zona până la o nouă actualizare", a scris Departamentul de Poliţie din Allen într-o postare pe Twitter.

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a calificat atacul armat drept o "tragedie de nedescris", într-o declaraţie scrisă în care asigură că statul este pregătit să ofere orice asistenţă de care ar putea avea nevoie autorităţilor locale din Allen, o comunitate cu aproximativ 100.000 de locuitori.

Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii