Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NATO. Summit extraordinar la Bruxelles. Va participa și președintele SUA

ro

15 Mar, 2022 20:09 1329 Marime text
Secretarul general al NATO, Facebook/ Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat marţi, 14 martie, că a convocat un summit extraordinar al liderilor ţărilor din Alianţa Nord-Atlantică la 24 martie la Bruxelles, unde va participa, potrivit Casei Albe, şi preşedintele american Joe Biden, relatează AFP şi Reuters.

Președintele SUA, Joe Biden, va lua parte de asemenea la o reuniune a şefilor de stat şi de guvern din UE care va avea loc tot la Bruxelles.

Summitul NATO va aborda „consecinţele invadării Ucrainei de către Rusia, sprijinul nostru ferm pentru Ucraina şi întărirea capacităţii de descurajare şi a apărării NATO în faţa noii realităţi pentru securitatea noastră", a transmis Stoltenberg printr-un comunicat de presă. 

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a anunţat că preşedintele american va participa la summitul Alianţei pentru a reafirma "angajamentul ferm" al SUA faţă de aliaţii lor din NATO, în plină invazie rusă în Ucraina.

Președintele SUA va participa de asemenea la o reuniune a şefilor de stat şi de guvern din UE, în cursul căreia vor fi evocate eforturile care urmăresc impunerea de sancţiuni economice Rusiei, furnizarea de ajutor umanitar celor afectaţi de violenţă şi reacţia la alte provocări, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Ministrul polonez de Externe, Zbigniew Rau, a declarat tot marţi că „pare foarte probabilă" o vizită a preşedintelui american în Polonia, cu ocazia deplasării liderului de la Casa Albă în Europa, potrivit agenţiei poloneze de ştiri PAP.

Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii