Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul Luvru din Paris s-a închis în mod excepţional din motive de securitate

ro

14 Oct, 2023 15:59 749 Marime text
Foto: PixabayMuzeul Luvru din Paris, cel mai mare muzeu din lume, s-a închis în mod excepţional sâmbătă la prânz ''din motive de securitate''. Măsura a fost luată în contextul în care Franţa a ridicat nivelul de alertă la ''urgenţă de atentat'' în urma atacului islamist comis vineri la Arras (nordul Franţei), transmite AFP citat de Agerpers.ro

''Muzeul Luvru a primit un mesaj scris care evoca un risc pentru muzeu şi pentru vizitatori'', a precizat o purtătoare de cuvânt a instituţiei pariziene, după ce anunţul privind închiderea acesteia a fost postat pe platforma X (fosta Twitter).

''Am ales, în contextul naţional actual de trecere la alertă de 'urgenţă de atentat', să evacuăm şi să închidem muzeul pentru restul zilei, pentru a oferi timp pentru a se proceda la verificări indispensabile'', a adăugat reprezentanta muzeului.


Administraţia muzeului Luvru a precizat că persoanelor care şi-au cumpărat bilete pentru sâmbătă (14 octombrie) le va fi rambursat preţul achitat.

Franţa a decis vineri seară să ridice din nou nivelul de alertă Vigipirate la ''urgenţă de atentat'', cel mai ridicat nivel al acestui dispozitiv de securitate, care permite mobilizarea excepţională a mijloacelor, după asasinarea unui profesor, Dominique Bernard, care a fost înjunghiat de u n tânăr radicalizat în faţa unui liceu din oraşul Arras.

Acest act a fost calificat drept ''terorism islamist'' de preşedintele francez Emmanuel Macron. Palatul Elysée a anunţat sâmbătă desfăşurarea a 7.000 de soldaţi pe teritoriul francez.

Agerpers.ro 

Citește și: 

În Franța, atac violentUn profesor a fost ucis și alte două persoane rănite într-un atac la un liceu . Autorii sunt ceceni
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii