Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:11 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul de interne german Nancy Faeser Autorităţile tratează foarte serios ameninţările privind terorismul islamist

ro

24 Dec, 2023 17:17 762 Marime text
foto: Pexels
  • Ministrul de interne german Nancy Faeser a declarat că reacţia la un eventual atac al islamiştilor asupra catedralei din Koln arată că autorităţile din domeniul securităţii tratează în mod serios astfel de ameninţări, informează DPA.
     
Ministrul de interne german Nancy Faeser a declarat că reacţia la un eventual atac al islamiştilor asupra catedralei din Koln arată că autorităţile din domeniul securităţii tratează în mod serios astfel de ameninţări, informează DPA, potrivit Agerpres.

„Toţi iubim tradiţiile noastre de Crăciun şi nu vom fi intimidaţi în modul nostru de viaţă. Dar este la fel de adevărat că luăm în serios ameninţarea reprezentată de terorismul islamist şi suntem extrem de vigilenți”, a spus Faeser.


Ea a adăugat că autorităţile federale şi locale folosesc toate resursele pentru a recunoaşte pericolele într-un stadiu incipient.

Poliţia a sporit măsurile de securitate la catedrala din Koln ca urmare a indiciilor privind un atac posibil de către o grupare islamistă. Catedrala a fost percheziţionată sâmbătă seară, fiind folosiţi inclusiv câini de urmă.

Conducerea poliţiei germane a anunţat de asemenea că în seara de ajun al Crăciunului vor fi verificaţi toţi vizitatorii de la catedrala din Koln.

Conform website-ului cotidianului german Bild, serviciile de securitate din Austria, Germania şi Spania au primit indicii conform cărora o grupare islamistă ar intenţiona să comită mai multe atacuri în Europa, posibil de Crăciun şi în noaptea de Anul Nou, a încheiat sursa citată. 


Citește și:
De la blocaj în Germania la disperare în țară: Șoferii de tir constănțeni, rămași blocați în Germania, s-au întors în țară. „Este suma cu care eu și familia mea vom face sărbătorile“ (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii