Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marea majoritate a companiilor germane le-au plătit angajaţilor o primă specială neimpozitabilă pentru a compensa inflaţia

ro

03 Jan, 2024 13:10 605 Marime text
Sursa foto: Pexels
  • Aproximativ 72% dintre companiile germane le-au plătit angajaţilor o primă specială, scutită de impozite, pentru a compensa inflaţia, iar alte 16% se gândesc să facă la fel în următoarele luni, potrivit unui studiu al institutului IFO din Munchen, citat de EFE.
     
Aproximativ 72% dintre companiile germane le-au plătit angajaţilor o primă specială, scutită de impozite, pentru a compensa inflaţia, iar alte 16% se gândesc să facă la fel în următoarele luni, potrivit unui studiu al institutului IFO din Munchen, citat de EFE, potrivit Agerpres.

„Raţiunea plăţii acestei prime este, mai presus de toate, motivarea angajaţilor”, a declarat experta pe probleme de muncă a IFO, Daria Schaller.


În cazul a 27% dintre companii, plata primei era inclusă ca prevedere în contractul de muncă.

Prima pentru compensarea inflaţiei le permite angajatorilor, din 26 octombrie 2022, să le ofere angajaţilor lor o plată specială de până la 3.000 de euro, scutită de impozit.

Posibilitatea acordării acestei prime a fost stabilită de guvern prin lege, ca parte a pachetului de compensare a creşterii preţurilor la energie, iar măsura este valabilă până la sfârşitul anului 2024, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Franţa: Acuzat de legături cu Kremlinul, partidul de extremă dreapta Adunarea Naţională denunţă un complot 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii