Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de la Kremlin legalizează violenţa domestică. Putin a a promulgat controversata lege

ro

07 Feb, 2017 23:40 2055 Marime text
Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a promulgat, marţi, controversata lege prin care violenţa domestică devine legală în Rusia, ceea ce reduce opțiunile juridice de care dispun victimele, dar și pedepsele împotriva agresorilor, citează Agerpres.

Legea dezincriminării violenţei domestice a fost adoptată la sfârșitul lunii ianuarie de majoritatea covârșitoare a deputaților și votată la începutul lunii februarie și de senatori, legea diminuează pedepsele pentru violențele comise în sânul familiei, comutând cei doi ani de închisoare prevăzuți până acum în simplă amendă, cu excepția cazurilor de violențe grave sau de recidivă.

Deputații conservatori care au inițiat acest text l-au prezentat ca având ca scop să corecteze o 'anomalie' din legislația rusă: faptul că autorii de violențe domestice sunt urmăriți penal, în timp ce violențele comise în afara cercului familial sunt sancționate pe baza dreptului civil.

Aproximativ 7.500 de femei au murit din cauza loviturilor soțului în 2015, susține asociația ANNA, care ajută femeile victime ale violențelor.


Sursa foto: bbc.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii