Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Joe Biden, primul discurs de învingător „E timpul să vindecăm America. Promit să fiu un președinte care unește”

ro

08 Nov, 2020 05:10 2346 Marime text
 
  • În această dimineață, în primul său discurs de învingător, Joe Biden a promis că va fi un președinte care îi unește pe americani și le-a transmis suporterilor lui Trump că le înțelege dezamăgirea, că a pierdut și el.
”Să ne dăm unii altora o nouă șansă”, le-a transmis acesta.

”Prieteni, cetățenii acestei națiuni au vorbit. Ne-au adus o victorie clară. O victorie convingătoare” a spus Biden.

În primul său discurs în calitate de președinte ales, Biden a spus că este timpul să ”vindecăm” America, ”să coborâm temperatura” și ”să renunțăm la discursul agresiv”.

A transmis că este un democrat mândru, dar că va guverna ca un președinte american. Le-a promis americanilor de culoare că îi va sprijini mereu așa cum au făcut-o și ei.

Biden a promis că va face din nou America respectată în lume și că va fi un președinte care unește și nu vede doar state roșii ( republicane) și albastre (democrate).

Joe Biden va alătura din nou SUA acordurilor climatice de la Paris, va opri retragerea SUA din Organizația Mondială a Sănătății, va abroga interzicerea imigrației din națiunile musulmane și va restabili protecții pentru „Visători” ( n.r tinerii imigranți – Dreamers) imediat după inaugurare, potrivit The Washington Post.

Preşedintele Donald Trump refuză să îşi recunoască înfrângerea, insistând că el este câştigătorul şi sugerând că au existat nereguli.

Echipa lui Trump a anunțat că a intentat un proces în justiţie în Arizona, acuzând că cea mai populată regiune din stat, Maricopa County, a invalidat voturi în mod incorect în cadrul alegerilor prezidențiale.
 
Sursa foto: Captură video CNN
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii