Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Joe Biden își anunță candidatura pentru viitoarele alegeri prezidențiale din SUA

ro

25 Apr, 2023 13:42 1343 Marime text

Președintele Joe Biden și-a anunțat oficial candidatura pentru alegerile prezidențiale din 2024, marți, declanșând o luptă pentru a convinge țara că merită încă patru ani la Casa Albă și vârsta sa nu îi va împiedica capacitatea de a guverna, conform presei americane.

Într-un videoclip lansat marți dimineața, Biden a încadrat cursa de anul viitor drept o luptă împotriva extremismului republican, argumentând implicit că are nevoie de mai mult timp pentru a-și realiza pe deplin jurământul de a restabili caracterul națiunii.


„Când am candidat pentru funcția de președinte în urmă cu patru ani, am spus că suntem într-o luptă pentru sufletul Americii. Și încă suntem”, a spus el în videoclipul, care s-a deschis cu imagini cu activiștii pentru drepturile de insurecție și avort din 6 ianuarie 2021 care protestează la Curtea Supremă a SUA.


Declarația oficială a lui Biden pune capăt oricăror îndoieli persistente cu privire la intențiile sale și începe o cursă care ar putea evolua într-o revanșă cu rivalul său din 2020, fostul președinte Donald Trump. El intră în cursă cu un record legislativ semnificativ, dar cu cote scăzute de aprobare, o enigma pe care consilierii săi nu au reușit să o rezolve până acum. Deja cel mai în vârstă președinte din istorie  se confruntă și cu întrebări persistente despre vârsta lui.


Totuși, la 80 de ani, Biden este cel mai bătrân președinte al SUA. Sondajele au reflectat în mod constant îngrijorarea cu privire la vârsta lui, chiar și în rândul democraților.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii