Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Italia - Atenționare de călătorie

ro

07 Aug, 2018 07:18 1507 Marime text

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că, în urma exploziei petrecute la data de 6 august 2018, la Bologna, circulația pe autostrada A14 este întreruptă în zona afectată de accident. O echipă consulară din cadrul Consulatului General al României la Bologna se află în zona accidentului, fiind pregătită să ofere asistență consulară, dacă situația o va impune.

Conform informațiilor  Poliției Rutiere italiene, persoanelor care călătoresc pe autostrada A14 în direcția Florența-Roma li se recomandă să părăsească autostrada la ieșirea Cesena și să călătorească pe drumul E45 Ravenna-Orte.

Drumul E45 Ravenna-Orte este recomandat și pentru persoanele care călătoresc pe autostrada A1, în direcția nord. Persoanele care călătoresc pe A1 și au depășit deja orașul Florența, vor putea călători pe A14 utilizând ieșirea special amenajată la km 189 de pe autostrada A1.
De asemenea, dacă de pe A13 sau de pe A14 doriți se intenționează deplasarea în direcția A1 – sud, se recomandă utilizarea A1 în direcția nord, părăsirea autostrăzii la Modena Sud și intrarea din nou pe autostrada A1 în direcția Florența-Roma.

Momentan, circulația rutieră din zonă nu este afectată pe autostrada A1 – direcția sud înspre Florența sau înspre A14-direcția sud.
Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea site-ului Poliției de Stat https://www.poliziadistato.it/ și site-ul https://www.autostrade.it.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Bologna: +390515872120; +390515872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.
De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de permanență: +393491178220.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://bologna.mae.ro,  www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii