Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iranul a executat un agent al serviciului israelian de informații, Mossad

ro

16 Dec, 2023 12:02 848 Marime text

Sursa foto: Pixabay

 
  • Un agent al serviciului de informaţii israelian Mossad a fost executat sâmbătă în provincia Sistan-Balucistan, în sud-estul Iranului, a informat agenţia oficială de ştiri iraniană IRNA, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

„Această persoană a comunicat cu servicii străine, şi anume cu Mossad-ul, colectând informaţii clasificate şi, cu participarea asociaţilor, a furnizat documente serviciilor străine, inclusiv Mossad-ului", a afirmat sursa citată.


Numele persoanei executate nu a fost dezvăluit.

Potrivit sursei citate, acuzatul a înmânat informaţii clasificate unui „ofiţer Mossad" cu scopul de „propagandă pentru grupuri şi organizaţii care se opun Republicii Islamice".

Nu este clar când persoana a fost arestată, însă IRNA a spus că un recurs a fost respins.

„Pedeapsa cu moartea a fost aplicată în această dimineaţă (sâmbătă) în închisoarea din Zahedan, capitala provinciei Sistan-Balucistan, împotriva spionului regimului sionist", a anunţat Mizan Online.


Iranul a anunţat în mai multe rânduri arestarea unor agenţi bănuiţi că lucrau pentru servicii de informaţii străine, inclusiv pentru Israel.

Republica Islamică a acuzat deja Israelul că a sabotat unele dintre site-urile sale nucleare şi că a asasinat mai mulţi oameni de ştiinţă iranieni.

În decembrie 2022, patru bărbaţi au fost spânzuraţi după ce au fost condamnaţi la moarte pentru „cooperare" cu Israelul.

Peste 600 de persoane au fost executate în Iran până la sfârşitul lunii octombrie în acest an, cea mai mare cifră anuală din ultimii opt ani, potrivit unui bilanţ al grupului pentru apărarea drepturilor omului Iran Human Rights (IHR), cu sediul în Norvegia.

Citește și
Moartea a trei ostatici israelieni împuşcaţi de soldaţii israelieni în Fâşia Gaza, o „greşeală tragică
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii