Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Închisori neîncăpătoare Hoții din Turcia, eliberați mai repede pentru a face loc puciștilor

ro

21 Aug, 2016 16:28 1982 Marime text
Persoanele care au comis infracțiuni mărunte sunt eliberate înainte de termen de autoritățile turce pentru a le face loc celor acuzați că au participat la lovitura de stat din 15 iulie scrie digi24. Aproximativ 40.000 de persoane, militari sau angajați guvernamentali, au fost reținute și arestate după tentativa eșuată.

Potrivit organizaţiilor umanitare, penitenciarele turceşti sunt şi aşa supraaglomerate, astfel încât pentru puciştii trimişi la închisoare nu mai era loc.

„Mai aveam câteva luni, dar am fost eliberat. Sunt comerciant şi am fost acuzat de contrabandă”, a spus Kemal Sakcak, unul dintre deținuții eliberați.

Între timp, rudele tinerilor militari în termen, care au participat la puci, protestează de peste o lună şi spun că aceştia sunt nevinovați.

„Fiul meu era soldat în termen, de doar 20 de zile. El a fost păcălit de către comandantul lui. El nu e vinovat, este în închisoare de peste o lună”, a spus mama unui soldat arestat.

Ministerul Justiţiei de la Ankara spune că în închisorile turceşti sunt 214.000 de deţinuţi, cu 27.000 peste capacitatea normală.

sursa foto: aljazeera.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii