Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu masiv în Johannesburg! Zeci de oameni, morți din cauza flăcărilor. „În peste 20 de ani de serviciu nu am mai văzut aşa ceva“

ro

31 Aug, 2023 11:29 693 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: ISU Tulcea
  • Cel puţin 63 de oameni au murit astăzi, pe 31 august 2023, într-un incendiu la Johannesburg, anunţă serviciile de intervenţie sud-africane, citate de agerpres.ro.
                                                                      
Focul a distrus un imobil cu patru etaje din centrul oraşului.

„Avem şi 43 de persoane cu arsuri uşoare“, a declarat unei televiziuni locale purtătorul de cuvânt al serviciilor de intervenţie, Robert Mulaudzi.


El a precizat că răniţii, dintre care unii inhalaseră fum, au fost transportaţi la spitale.

Incendiul a izbucnit miercuri noaptea, din cauze încă necunoscute, şi a fost deja stins. Joi dimineaţa, pe 31 august 2023, pompierii căutau în continuare alte victime, iar poliţia blocase accesul în zonă.

Imaginile de la televiziune arată o clădire în culorile cărămiziu şi alb, cu ferestrele arse, din zona defavorizată în care s-a transformat fostul cartier de afaceri din metropola economică sud-africană.
 
Locatarii nu aveau reşedinţa oficială în imobil şi este posibil ca mulţi să fi rămas blocaţi înăuntru când a luat foc, a afirmat Mulaudzi.

„Este o zi tristă pentru oraşul Johannesburg. În peste 20 de ani de serviciu nu am mai văzut aşa ceva“, a mai adăugat el. 


Citește și:

MAE: Atenţionare de călătorie pentru Marea Britanie! Perturbări ale zborurilor Wizz Air în Luton
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii