Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini înfiorătoare Cum a fost surprinsă explozia din Beirut, din mai multe unghiuri (VIDEO)

ro

05 Aug, 2020 09:05 2689 Marime text
  • Explozia din Beirut, surprinsă din mai multe unghiuri
Ultimele date oficiale din Beirut arată un număr provizoriu de 78 de morți și 4.000 de răniți după explozia din portul capitalei Libanului. Imaginile deflagrației au făcut înconjurul planetei și mii de mesaje de susținere au fost transmise către autoritățile libaneze, dar și către victime și rudele decedaților.

Imagini din mai multe unghiuri arată efectul devastator al exploziei, care a dărâmat clădiri și a curmat vieți. Sunt mii de dispăruți la această oră, iar bilanțul poate urca tragic în următoarele ore.


Oficial de la MAE

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Republica Libaneză, s-a autosesizat în urma exploziilor produse în seara zilei de 4 august a.c. în zona portuară a orașului Beirut și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații cu privire la cetățenia și identitatea persoanelor afectate.

MAE precizează ca imobilul Ambasadei României la Beirut a suferit avarii minore, iar întreg personalul misiunii diplomatice este în afara oricărui pericol.

Până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistență consulară.

MAE precizează că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Beirut: 00961 5 924 849, 00961 5 920 432, 00961 5 920 452, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice: 00961 76 775 503.

MAE precizează că Ambasada României la Beirut continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune.

Atenție! Imagini care vă pot afecta emoțional!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii