Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hezbollah amenință cu jihadul, după atacurile israeliene. „ Vom răspunde dublu la orice atac al Israelului”

ro

07 Nov, 2023 18:02 1071 Marime text
Sursa foto: Pixabay



 
  • Hezbollah dezlănțuie jihadul după atacurile Israelului: 'O să dublăm numărul de morți ai Israelului!'
  • Hezbollah a promis că va „dubla” numărul morților din orice atac israelian asupra civililor, după ce o lovitură a ucis trei copii și pe bunica lor în sudul Libanului.
  • Armata israeliană a afirmat că trupele sale au atacat un vehicul în Liban care a fost "identificat ca transport suspect pentru terorişti" şi că cercetează informaţiile că înăuntru se aflau civili, arată Agerpres.
 
Forţele israeliene au atacat o poziţie Hezbollah mai devreme, marţi, pentru a "contracara o ameninţare", însă armata nu a dezvăluit despre ce ameninţare este vorba. Explozii puternice s-au auzit în zonă şi sirenele au sunat la o bază militară a ONU. Surse ONU au declarat că forţele de menţinere a păcii s-au retras în adăposturi.

O sursă de securitate libaneză a declarat că artileria israeliană a lovit zone din apropiere de satul Mais al-Jabal şi în urma loviturilor mai multe plantaţii de măslini au fost cuprinse de flăcări.

Separat de acest incident, un parlamentar al Hezbollah, Ali Fayyad, a declarat marţi că gruparea militantă libaneză va răspunde "dublu" la orice atac al Israelului asupra civililor după o lovitură care a ucis trei copii şi pe bunica lor duminică în sudul Libanului.

"Rezistenţa va răspunde dublu la orice agresiune care vizează civili", a spus Ali Fayyad la înmormântarea celor patru libanezi ucişi duminică în sudul Libanului. Mişcarea "nu şi-a arătat încă toată greutatea", a adăugat el, referindu-se la acest puternic grup susţinut de Iran.

 
Comentariile reflectă situaţia de la graniţa israeliano-libaneză, unde confruntările mortale între trupele israeliene şi luptătorii Hezbollah susţinut de Iran alimentează temerile asupra unui război regional mai larg.
 
Autorităţile libaneze au declarat că o lovitură israeliană a lovit duminică maşina în care se afla familia. Armata israeliană a afirmat că trupele sale au atacat un vehicul în Liban care a fost "identificat ca transport suspect pentru terorişti" şi că cercetează informaţiile că înăuntru se aflau civili.

De la începutul conflictului din Gaza pe 7 octombrie, au existat ciocniri transfrontaliere repetate, în cea mai gravă escaladare între ambele părţi de la cel de-al doilea război din Liban, în 2006. Confruntări zilnice au loc între armata israeliană şi militanţii Hezbollah puternic înarmaţi, care au legături cu Hamas. Au existat victime de ambele părţi, inclusiv civili şi jurnalişti.

Citește și
Granița dintre Israel și Liban arată ca un câmp de luptă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii