Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grecia A treia zi de intervenții a pompierilor români pe insula Evia

ro

10 Aug, 2021 09:30 1797 Marime text
  • Misiunile pompierilor români continuă în insula Evia.

În cea de-a treia zi, salvatorii acționează pentru stingerea incendiilor din zona Spathari, intervenția asigurându-se cu 6 mașini de stingere, 2 cisterne și 1 dronă. Totodată, similar zilelor trecute, șase pompieri vor avea misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.

Încă de la sosirea pompierilor români în zonă, una dintre activitățile derulate cu prioritate a constat în identificarea surselor de apă (hidranți, lac, râu/pârâu) pentru alimentarea mașinilor de stingere.

O situație deosebită a fost întâlnită ieri seară când, la retragerea echipajelor în bază, a fost observat un incendiu pe vârful unui deal abrupt. Au fost executate recunoașteri cu o dronă și cu un autoturism cu capabilități off-road, nefiind identificat niciun traseu care să permită apropierea de focare. Având în vedere configurația terenului, precum și vizibilitatea scăzută (noapte), pompierii s-au retras spre bază în jurul orei 24.00. În această dimineață, pentru a avea o imagine de ansamblu, colegii noștri efectuează o recunoaștere din aer a zonei respective, cu ajutorul dronei, potrivit IGSU.


În tot acest timp, se menține o legătură permanentă cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

Având în vedere temperaturile ridicate și condițiile de lucru, pentru a evita suprasolicitarea personalului, schimbarea turei este planificată să se realizeze la 6 ore, transmite IGSU.

Sursă foto: IGSU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii