Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Günther Fielmann, fondatorul german al celui mai mare producător de ochelari din Europa, a decedat

ro

05 Jan, 2024 20:18 846 Marime text
Sursa foto: Pexels


 
  • A fost cel mai cunoscut optician din Germania: Günther Fielmann a murit în Schleswig-Holstein la vârsta de 84 de ani. Antreprenorul a construit un grup activ la nivel internațional cu zeci de mii de angajați,, relatează presa germană, potrivit știripesurse.ro.

Fondatorul lanțului de opticieni cu același nume a murit miercuri, la vârsta de 84 de ani, în locuința sa din Lütjensee, în Schleswig-Holstein, după cum a anunțat astăzi grupul Fielmann. El a murit liniștit, înconjurat de familia sa.

„Gândurile celor peste 23.000 de angajați ai noștri din Europa, Asia și SUA sunt alături de cei dragi lui Günther Fielmann în aceste momente. Transmitem sincere condoleanțe familiei, prietenilor și companionilor săi", continuă comunicatul.

 
Un pionier în industria optică

Fielmann a revoluționat industria optică din Germania. Compania a fost fondată în Cuxhaven în 1972 și este acum recunoscută ca lider de piață în Europa, având sute de filiale în Germania și în alte țări europene. Fielmann este listată la bursă din 1994, majoritatea acțiunilor companiei rămânând în mâinile fondatorului. În 2012, acesta le-a transferat către o fundație de familie. Potrivit propriilor cifre, grupul are 23.000 de angajați în întreaga lume și este a treia companie ca mărime din acest sector. La sfârșitul lunii martie 2023, Fielmann AG a raportat un total de 977 de sucursale în Germania și în străinătate și 27 de milioane de clienți. În 2022, vânzările anuale s-au ridicat la aproape 1,8 miliarde de euro. Fielmann s-a retras din companie în 2019 și a predat-o fiului său Marc.
 
Citește și
Actorul David Soul, cunoscut din serialul „Starsky & Hutch”, s-a stins din viață

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii