Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Furtună puternică în Statele Unite. Au fost anulate zboruri, după ce curentul electric a fost întrerupt

ro

13 Jan, 2024 11:03 627 Marime text
Sursa foto: Facebook


 
  • Companiile aeriene din Statele Unite au anulat vineri peste 2.000 de zboruri, după ce o furtună a întrerupt curentul electric și a afectat întreprinderi din 12 state, înainte de un posibil episod de îngheț în weekend, scrie Reuters, potrivit știripesurse.ro

Un total de 2.058 de zboruri au fost anulate și 5.846 de zboruri au fost întârziate până la ora 17.30 ET, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor FlightAware.
Southwest Airlines a condus lista de anulări cu 401 zboruri, urmată de SkyWest cu 358.

„Ne așteptăm la unele provocări operaționale din cauza vremii din Midwest astăzi și potențial mâine din cauza vremii de iarnă din regiune”, a declarat Delta Air Lines.

Southwest Airlines a precizat, într-o recomandare de călătorie, că unele dintre zborurile sale din Chicago, Detroit și Omaha ar putea fi afectate.
Administrația Federală a Aviației (FAA) avertizase joi că norii, zăpada și forța vântului ar putea întârzia zborurile pe anumite aeroporturi.

United a renunțat la 284 de zboruri până în prezent, unele anulări prelungindu-se până sâmbătă, în timp ce așteaptă acordul autorităților de reglementare pentru a relua operarea avioanelor Boeing 737 MAX 9. Transportatorul a precizat că operează unele zboruri planificate prin trecerea la alte tipuri de aeronave.

FAA lansase joi o investigație oficială privind 737 MAX 9 după ce un panou al cabinei a explodat săptămâna trecută în aer la un zbor al Alaska Airlines, forțând o aterizare de urgență.
 
Citește și
Intervenții ale MAI, în ultimele 24 de ore
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii