Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Furnizarea petrolului rusesc prin secţiunea conductei Drujba către Polonia a fost sistată

ro

25 Feb, 2023 15:47 1159 Marime text
Gaze. Foto: PixabayFurnizarea petrolului rusesc prin secţiunea conductei Drujba către Polonia a fost sistată, a anunţat sâmbătă un responsabil al companiei poloneze de rafinare a petrolului PKN Orlen, transmite Reuters citat de Agerpres.ro

"Reuşim să ne asigurăm aprovizionarea. Rusia a oprit livrările către Polonia, situaţie pentru care suntem pregătiţi. Numai 10% din petrol venea din Rusia şi îl vom înlocui cu petrol din alte surse", a transmis Daniel Obajtek, director executiv al PKN Orlen.


Această companie afirmă că-şi poate aproviziona rafinăriile cu petrol importat pe cale maritimă şi nu va fi afectată aprovizionarea cu benzină şi motorină.

Conducta Drujba porneşte din Rusia şi se ramifică în Belarus în alte două conducte, una către Polonia şi cealaltă către Ungaria, Slovacia şi Republica Cehă. Livrările de petrol rusesc prin conducta Drujba sunt exceptate de la embargoul pe care UE l-a impus Rusiei după declanşarea războiului contra Ucrainei, întrucât statele central-europene fără ieşire la mare dispun de opţiuni limitate de aprovizionare cu petrol pe cale maritimă.

Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii