Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Franţa crede că „buldozerul" rus se poate impune în câteva săptămâni sau luni

ro

06 Mar, 2022 20:52 1335 Marime text
Bombardamente în Ucraina, foto: captură video Twitter

Şeful Statului Major al armatei franceze, generalul Thierry Burkhard, consideră că, în prezent, obiectivul Rusiei este de a separa trupele ucrainene care apără provincia separatistă Donbas (estul Ucrainei) de restul forţelor din ţară şi se teme că, în pofida dificultăţilor neaşteptate de care s-a lovit, „buldozerul" rus se va impune la capătul câtorva săptămâni sau luni.

Problemă pe care generalul Burkhard o atribuie faptului că militarii ruşi nu erau pregătiţi pentru ferocitatea luptelor cărora s-au văzut nevoiţi să le facă faţă.

În ciuda acestor aspecte, generalul francez estimează că "există riscul ca buldozerul" rus să se impună la capătul câtorva săptămâni sau luni, în funcţie de organizarea rezistenţei ucrainene.

Generalul Burkhard recunoaşte că americanii „au avut dreptate" în analiza lor şi atunci când au anunţat că ruşii vor ataca Ucraina.

Şi asta în ciuda faptului că francezii - spune generalul Burkhard - credeau că războiul din Ucraina era o opţiune la care ruşii se gândeau încă din vara lui 2021. Francezii aveau informaţii care îi făceau să creadă că ruşii „aşteptau condiţii meteorologice favorabile, adică să vină iarna şi să se facă frig".

sursa Agerpres   

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii