Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotografia judiciară a fostului preşedinte american Donald Trump, dată publicității

ro

25 Aug, 2023 08:42 952 Marime text
Donald Trump. Sursa foto: FacebookFotografia judiciară a fostului preşedinte american Donald Trump, făcută în timpul scurtei sale şederi într-o închisoare din Georgia, unde a fost inculpat pentru presiunile electorale din 2020, a fost dată publicităţii joi seara, relatează AFP citat de Agerpres.ro.

Instantaneul istoric, în care miliardarul apare cu faţa posomorâtă şi sprâncenele încruntate, este prima fotografie judiciară a unui fost preşedinte american.

Acest "mugshot" realizat în serviciile şerifului capitalei statului Georgia a apărut instantaneu pe primele pagini ale presei americane şi a făcut înconjurul reţelelor de socializare.

Eliberat pe o cauţiune de 200.000 de dolari, favoritul alegerilor primare republicane pentru alegerile prezidenţiale din 2024 a părăsit rapid această închisoare din Atlanta într-un convoi şi în condiţii de înaltă securitate.

Trump este "înregistrat" ca orice inculpat urmărit penal, cu caracteristicile sale fizice detaliate: 1m90, 98 kg, păr blond şi numărul de înregistrare P01135809.

Imediat după ce a trebuit să treacă prin această procedură legală şi înainte de a se îmbarca din nou în avionul sau privat, Donald Trump a denunţat un "simulacru de justiţie" şi o "ingerinţă electorală" din partea autorităţilor statului Georgia care l-au inculpat.

"Nu am greşit cu nimic" punând la îndoială rezultatele alegerilor prezidenţiale din 2020 câştigate de Joe Biden, a dat asigurări miliardarul republican acuzat că a încercat să modifice rezultatele acestor alegeri.

Înainte de Donald Trump, mai mulţi dintre cei 18 coacuzaţi în acest proces au trecut în această săptămână prin închisoarea din comitatul Fulton, o unitate supraaglomerată şi cunoscută pentru condiţiile insalubre.

Toţi au fost acuzaţi pe 14 august de încercări ilegale de a modifica rezultatul alegerilor din 2020, câştigate în acest stat cheie de actualul preşedinte democrat Joe Biden.

Donald Trump a fost arestat pentru scurt timp joi într-o închisoare din Atlanta pentru campania sa electorala din 2020 în statul american Georgia, potrivit unui document al biroului şerifului, relatează AFP.

Fostul preşedinte, care a fost măsurat şi cântărit în această secvenţă istorică, urmează să fie eliberat pe cauţiune. Fotografia sa judiciară ar urma să fie făcută publică.

El a denunţat un "simulacru de justiţie" şi o "ingerinţă electorală" din partea autorităţilor statului Georgia care l-au inculpat.

"Nu am făcut nimic rău" punând la îndoială rezultatele alegerilor prezidenţiale din SUA din 2020 câştigate de Joe Biden, a dat asigurări candidatul miliardar la Casa Albă.

 Agerpres.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii