Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău – Publika.md Fiul fostului preşedinte Petru Lucinschi, reţinut

ro

31 Mar, 2015 10:24 1707 Marime text
Omul de afaceri Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte Petru Lucinschi, a fost reţinut pentru 24 de ore. El este suspectat de acte de corupţie şi a fost dus în cătușe, aseară, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie de la Bucureşti.

Fiul fostului preşedinte Petru Lucinschi a fost escortat de anchetatori după percheziționarea domiciliului său din Voluntari, judeţul Ilfov. Acesta a fost audiat mai bine de două ore. 

Anchetatorii spun că Lucinschi ar fi cerut patru milioane de euro pentru a nu face publică o informaţie considerată compromiţătoare. Judecătorii urmează să decidă dacă vor emite mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, el este acuzat de "trafic de influență și șantaj". 

Sergiu Lucinschi are 50 de ani şi este fiul mai mare al fostului președinte al Moldovei, Petru Lucinschi. Presa scrie că, în anii 1990-2000, el a deținut mai multe afaceri în domeniul comerțului și construcțiilor în Rusia.

Din 2011, acesta locuieşte în România, unde a preluat gestiunea companiei Genesis International. Această firmă a încheiat mai multe contracte de reabilitare a drumurilor naționale din Republica Moldova, dar și 10 străzi din Chișinău, în baza unui credit acordat de o companie străină.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii