Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia va fi deschis cu pelicula White Noise

ro

25 Jul, 2022 15:10 960 Marime text
White House. Sursă foto: Imdb
  • Din distribuţia filmului „White Noise" mai fac parte actorii Don Cheadle, Raffey Cassidy, Sam Nivola, May Nivola, Andre L. Benjamin şi Lars Edinger.

Comedia cu accente de film noir "White Noise", regizată de Noah Baumbach şi cu o distribuţie din care fac parte Greta Gerwig, Adam Driver şi Jodie Turner-Smith, va deschide ediţia din 2022 a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, informează Agerpres.

Filmul regizat de Noah Baumbach, o adaptare a romanului omonim publicat de scriitorul Don DeLillo în 1985 şi recompensat cu National Book Award for Fiction, este o producţie a platformei de streaming Netflix şi spune povestea personajului Jack (jucat de Adam Driver), un profesor care devine cunoscut după ce predă un curs despre Hitler la un colegiu de arte liberale din centrul Statelor Unite.

Alături de cea de-a patra soţie a lui, Babette (interpretată de Greta Gerwig), şi de copiii lor, personajele acestui lungmetraj navighează prin momentele uneori dificile ale vieţii de familie. Însă întreaga lor existenţă este pusă la încercare şi tulburată atunci când un "un eveniment toxic aeropurtat" îi obligă să înfrunte împreună ameninţarea morţii.

Din distribuţia filmului „White Noise" mai fac parte actorii Don Cheadle, Raffey Cassidy, Sam Nivola, May Nivola, Andre L. Benjamin şi Lars Edinger.

„White Noise" va fi proiectat în premieră mondială în competiţia oficială a Festivalului de la Veneţia, pe 31 august.

Noah Baumbach va reveni astfel la Veneţia după ce un alt film al său, "Marriage Story", tot o producţie originală a platformei Netflix, a avut premiera în cadrul acestui festival în 2019.

Alături de „White Noise", specialiştii se aşteaptă ca Netflix să lanseze o serie importantă de filme la Veneţia în acest an, inclusiv drama despre Marilyn Monroe intitulată "Blonde", regizată de Andrew Dominik şi în care rolul principal este interpretat de actriţa Ana de Armas, remarcată anul trecut în "No Time to Die", cel mai recent film din franciza "James Bond".

Alte producţii Netflix aşteptate în acest an la Veneţia sunt „Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths", de Alejandro G. Inarritu, şi "Athena", de Romain Gavras.

Veneţia a devenit în ultimii ani o veritabilă rampă de lansare a producţiilor Netflix cu şanse mari la premiile Oscar, în contextul în care Festivalul de la Cannes impune filmelor din competiţia oficială să fie lansate mai întâi în cinematografele din Franţa şi să aştepte apoi o perioadă de 15 luni înainte de a putea fi difuzate pe platforme de streaming.

Potrivit revistei Variety, marile studiouri şi platformele online americane vor beneficia de o prezenţă consistentă la ediţia din acest an a Festivalului de la Veneţia. Astfel, Warner Bros. ar urma să lanseze în cadrul festivalului italian thrillerul psihologic "Don't Worry Darling", al doilea lungmetraj regizat de Olivia Wilde, în care rolurile principale sunt jucate de Florence Pugh şi Harry Styles.

Compania de producţie Focus Features ar putea fi reprezentată de filmul "Tar", regizat de Todd Field, în care actriţa Cate Blanchett interpretează personajul fictiv Lydia Tar, una dintre primele femei din lume care dirijează o orchestră majoră germană. Cate Blanchett este o prezenţă constantă la Veneţia şi a prezidat juriul principal al acestui festival în 2020.

Studioul MGM, deţinut de Amazon, ar urma să participe în acest an cu filmul "Bones and All", regizat de Luca Guadagnino, în care Timothee Chalamet şi Taylor Russell interpretează doi iubiţi canibali care pornesc într-o călătorie prin America rurală a anilor 1980.

Printre titlurile care ar putea fi văzute la Veneţia se află şi "The Banshees Of Inisherin", primul film al regizorului irlandez Martin McDonagh după celebrul "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri". Acest film, produs de Searchlight Pictures, prezintă dinamica relaţiei de prietenie dintre doi bărbaţi care se cunosc de-o viaţă şi care trăiesc pe o insulă izolată din Irlanda. Pelicula i-a oferit regizorului Martin McDonagh posibilitatea de a lucra din nou cu protagoniştii filmului său "In Bruges", actorii Colin Farrell şi Brendan Gleeson.

Cel mai nou film al regizorului Darren Aronofsky, „The Whale", o adaptare a piesei de teatru omonime scrise de Samuel D. Hunter despre un bărbat care trăieşte în izolare şi suferă de obezitate morbidă, interpretat de Brendan Fraser, ar putea fi lansat şi el în cadrul festivalului italian.

Cea de-a 79-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia va avea loc în perioada 31 august - 10 septembrie. Filmele selectate în programul festivalului vor fi anunţate pe 26 iulie. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii