Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:54 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este în stare critică! Fostul preşedinte socialist portughez Mario Soares, internat de urgenţă

ro

24 Dec, 2016 21:36 1632 Marime text

Fostul președinte socialist portughez Mario Soares, în vârstă de 92 de ani, internat cu aproximativ zece zile în urmă într-un spital din Lisabona, se simte din ce în ce mai rău, scrie agerpres.ro.

Potrivit presei internaţionale, starea de sănătate a acestuia  s-a agravat brusc astăzi. Acesta a fost din nou transferat la unitatea de terapie intensivă de unde fusese scos vineri. 

Nu s-au dat detalii despre afecțiunile de care suferă fostul președinte, dar un anunț oferit la data internării menționa "o degradare generală a stării de sănătate". Conform apropiaților lui Soares, acesta nu s-a recuperat după o encefalită din anul 2013 și în plus a suferit foarte mult după decesul soției sale survenit în iulie 2015, notează agerpres.ro

Actualul președinte al Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, și-a modificat programul pentru a-l putea vizita pe Mario Soares la spital.

Activ timp de patru decenii pe scena politică a Portugaliei, Mario Soares este unul dintre fondatorii Partidului Socialist portughez și a fost ministru de externe, premier de două ori, președinte între anii 1986 și 1996 și deputat european, informează Agerpres.

Sursă foto: alchetron.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii