Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoţionant. Reacţia Papei Francisc la întrebarea unui copil îndurerat - "Tatăl meu a ajuns în Rai chiar dacă era ateu?" (video)

ro

20 Apr, 2018 13:30 2582 Marime text

Papa Francisc a fost prezent la periferia Romei, la Corviale, în cadrul unei întruniri unde un copil pe nume Emanuele, a vrut să-l întrebe ceva însă a izbucnit în lacrimi, copleșit de emoții. Băieţelul, care vine dintr-un cartier sărac al Romei, a fost încurajat de Papă să-i vorbească de durerea lui, chiar și în șoaptă, la ureche să nu audă nimeni, scrie rotalianul.ro.

„Vino la mine, Emanuele. Vino la mine şi spune-mi la ureche”, l-a îndemnat Papa.

Băieţelul i-a spus că şi-a pierdut tatăl acum trei ani. Şi voia să ştie dacă acesta a ajuns în Rai, chiar dacă era ateu și nu credea în Dumnezeu. Papa Francis i-a spus că Dumnezeu nu ar fi putut abandona un tată atât de bun ca al lui Emanuele.

„Cu putin timp în urmă, tatăl meu a murit. El era ateu, dar toți cei patru copii ai lui au fost botezați. Era un om bun. Tata a ajuns în Rai?”, l-a întrebat băiatul pe papă.Imagine din timpul întâlnirii Papei Francisc cu Emanuele la Corviale – RomaProfund emoționat de întrebarea copilului, Papa a răspuns: 

„Cât de frumos este să aud un fiu spunând despre tatăl său că ‘A fost bun’ și ce mărturie frumoasă a unui fiu care a moștenit puterea tatălui său, care a avut curajul să plângă în fața tuturor. Dacă omul acela a putut să crească astfel de copii, atunci era cu adevărat un om bun. Era un om bun. Omul acela nu avea darul credinței, el nu era credincios, dar și-a botezat copiii. A avut o inimă bună. Și Emanuele se întreabă dacă tatăl lui, care nu era un crendicios, a ajuns în Rai. Dumnezeu este cel care decide cine merge în Rai.”, a spus papa Francisc mulțimii.

„Dar cum reacționează inima lui Dumnezeu, în fața unui astfel de tată? Cum? Voi ce credeți? Dumnezeu are inima unui tată. Și în fața unui tată care nu era credincios, dar care și-a botezat copiii și le-a dat acest curaj, credeți că Dumnezeu ar putea să îl lase departe de El?”, a continuat el. „Dumnezeu își abandonează copiii? ”

Copiii din fața Papei au răspuns: „Nu!”

„Iată, Emanuele, ăsta e răspunsul. Cu siguranţă Dumnezeu era mândru de tatăl tău. Pentru că este mai uşor să fii credincios şi să îţi botezi copiii, decât să nu fii credincios şi să îi botezi. Cu siguranţă, asta i-a plăcut mult lui Dumnezeu. Vorbeşte cu tatăl tău, roagă-te la tatăl tău. Îţi mulţumesc Emanuele pentru curajul tău!” i-a spus Papa.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii