Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elveţia. Mai multe persoane au murit în munţii Alpi din cauza condiţiilor meteo

ro

01 May, 2018 11:27 1843 Marime text
Patru excursionişti şi doi alpinişti au murit în Alpii elveţieni şi alte cinci persoane au fost spitalizate în stare gravă după ce au fost obligate să petreacă o noapte în frig şi zăpadă, a anunţat luni Poliţia elveţiană, scrie Agerpres.

Cei patru excursionişti decedaţi făceau parte din două grupuri de turişti ce cuprindeau 14 schiori italieni, germani şi francezi şi care petreceau un sejur în sectorul montan Pigne d'Arolla (altitudinea de 3.796 metri) în momentul în care au fost surprinşi de o furtună, a precizat Poliţia elveţiană într-un comunicat.

Şapte elicoptere ce transportau mai mulţi medici şi salvamontişti i-au găsit pe excursionişti, dintre care unii se aflau în stare de hipotermie, iar o persoană era deja decedată, probabil în urma unei căzături, a precizat Poliţia elveţiană.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, 10 excursionişti şi un ghid montan, alături de un alt grup de patru schiori, au părăsit cabana Dix, duminică, situată la altitudinea de 2.928 de metri, cu intenţia de a ajunge la cabana Vignettes (3.157 metri) urmând traseul denumit "Serpentina".

Poliţia a declarat că victimele nu au fost încă identificate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii